top of page

OM PARKETT

 

En vanlig type parkett er limt sammen i tre lag, der øverste lag ofte er av en mer eksklusiv tre sort enn de to andre. De underste lagene i parketten, de billigere tresortene er krysslimt, dette er for at parketten til enhver tid skal holde den samme fasongen. Fordeler med bruk av parkett er at den har evne til å utvide/ trekke seg sammen uavhengig av vær og vind, uten at gulvet sprekker opp.

MOSAIKK

Mosaikk er en dekorasjon på flater som består av små biter (trassearer) av stein, glass osv. i ulike farger som sammen danner et bilde, eller f.eks. en veggflate. Ordet stammer fra latinsk, opus musivium, hvilket betyr arbeid viet til musene.

MASSIV

Et massivt heltregulv blir som å bringe en stor del av naturen inn i hjemmet. Valg av et heltregulv er et trygt valg og går aldri av moten og er ikke like utsatt for slitasje som vanlige gulv. Når gulvet med tiden får noen riper så er det bare til å slipe det så har du et helt nytt gulv igjen. Furu og eik er de som er mest brukt i norske hjem idag men ask, lønn, bøk, bjørk og gran kan også benyttes. 

KLIKK/LIM

Før i tiden måtte alle parketter limes sammen, mens i dag ser man at parketter med «klikk» overtar markedet. Klikkparketten består av en fjær- mekanisme som holder bordene sammen uten noe form for lim. Når det gjelder utseende vil parketter lagt på langs i et avlangt rom ha en forlengende virkning, legges de på tvers av rommet, vil det virke kortere og bredere..

INDUSTRI

En industri parkett har en veldig lang levetid og en utrolig høy stabilitet. Dette kommer av at gulvet er laget slik at det er massivt og er klar for etter behandling når behovet måtte oppstå. Et slikt gulv tåler å slipes flere ganger uten å miste noe av kvaliteten eller sjarmen  over seg. Siden det er forbehandlet på de rette måtene så blir et slikt gulv et utrolig fint design element og med et utrolig unikt utseende over seg. 

bottom of page